Miten huolehdit Motocaddyn akusta

Akkukäyttöisten Motocaddy-sähkökärryjen akut ovat yleensä litiumakkuja, jotka ovat kevyempiä, pienempiä ja nopeammin ladattavia kuin perinteiset akut. Litiumakut ovat myös luotettavampia sekä omaavat pidemmän käyttöiän. Ne kestävät arviolta viisi kertaa perinteisiä akkuja pidempään.

Mistä akku rakentuu?

Litiumakku koostuu useista yksittäisistä voimakennoista, jotka on yhdistetty yhdistetty tarjoamaan riittävän kapasiteetin pelattavien reikien määrään nähden. Akun hallintajärjestelmä on nerokkaasti suunniteltu kokonaisuus, joka pitää akun komponentit turvassa. Kukin virtakenno purkautuu tasaisesti pitäen kapasiteettia yllä mahdollisimman pitkään.

Yksi litiumakun eduista on myös niiden latausjärjestelmä, joka mahdollistaa myös lyhyet latausajat. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että golfaaja voi ladata 36 reikäisen päivän aikana akkua kierrosten välissä. Tavalliseen akkuun verrattuna tämä on huomattava etu, sillä perinteistä akkua suositellaan ladattavaksi aina kerralla täyteen, mihin saattaa kulua jopa 8 tuntia. Motocaddyn litiumakut latautuvat tyhjästä täyteen 4-5 tunnissa.

Litiumakun käyttö

Motocaddyn litiumakkua ei suositella jätettäväksi latautumaan sen jälkeen kun akku on täynnä. Poista siis akku laturista aina kun se on täyttynyt, sillä näin akun käyttö on turvallisempaa sekä ennen kaikkea ekologisempaa. Kun laturin merkkivalo muuttuu punaisesta vihreäksi, akku on kokonaan latautunut.

Älä kuitenkaan huoli, jos et ehdi tai muista poistaa akkua latauksesta. Motocaddyn akku ja laturi on suunniteltu niin, että kokonaisuus "sammuu" täyteen ladattuna, jolloin jatkuva lataus ja ylikuumenemisriski vähenee. Tästä huolimatta suosittelemme aina irroittamaan akun verkkovirrasta. Akku säilyttää taatusti latauksensa seuraavaan peliin asti.

Sähkökärryn litiumakun säilyttäminen

Jos et aio pelata golfia muutamaan viikkoon, on suositeltavaa säilyttää akku puoliksi ladattuna. Tämän voi tehdä yksinkertaisesti niin, että käytät akkua edellisessä pelissä tavalliseen tapaan ja lataat sitä noin 1,5 tuntia kierroksen loputtua. Lataa akku täyteen vasta vähän ennen seuraavaa käyttöä.

Toiseksi paras vaihtoehto on säilyttää akku pitkiä aikoja täyteen ladattuna. Akkua ei suositella säilytettäväksi tyhjänä, sillä se voi vähentää akun potentiaalista maksimikapasiteettia.

Motocaddyn litiumakkujen muistilista

 • Lataa akkua mahdollisimman pian käytön jälkeen äläkä säilytä akkua tyhjänä
 • Lataa Motocaddyn akut vian Motocaddyn omilla latureilla
 • Älä käytä laturia muiden akkujen lataamiseen
 • Kytke laturi maadoitettuun pistorasiaan
 • Akkulaturin saa avata vain asiantunteva henkilö
 • Varastoi ja lataa akku kuivalla kovalla pinnalla (ei matolla)
 • Lataa akku 10-30 °C lämpötilassa
 • Kun kiinnität akun kärryyn, varmista että väriliitännät vastaavat toisiaan
 • Vältä akkujen kastumista
 • Akun pudottaminen voi vahingoittaa sisäisiä kennoja
 • Älä nosta tai kanna akkua kaapeleista
 • Puhdista lika kostealla liinalla

Tutustu Motocaddyn eri akkuvaihtoehtoihin >>