Valitse golfkärry huolella

Golfkärryjä on useita erilaisia, vedettäviä, työnnettäviä sekä akkukäyttöisiä. Jokaisella on omat hyvät ja huonot puolensa. Tärkeintä onkin miettiä kärryn valintaa sen kautta, mitkä ovat juuri sinulle tärkeimmät ominaisuudet.

Kärryt ovat ehdottomasti kannettavaa golfbägiä parempi vaihtoehto, sillä bägin kantaminen yleensä väsyttää selkää ja on pitkillä kierroksilla raskasta. Onneksi usealla golfkentällä on mahdollista lainata työnnettäviä golfkärryjä. Miksi oma kärry kannattaa sitten hankkia?

Aktiivinen harrastaja tarvitsee omat kärryt

Golfkenttien pantillisissa ja lainattavissa golfkärryissä on yleensä hyvin vähän ominaisuuksia ja vielä harvemmin ne palvelevat jokaista käyttäjää täydellisesti. Vaikka alkuun tekisitkin muutaman kierroksen kesässä aurinkoisella säällä, golfissa nälkä kasvaa usein niin sanotusti syödessä.

Erityisesti sateisella säällä golfkärry on ehdoton valinta, sillä niihin on helppo kiinnittää esimerkiksi sateenvarjo, joka suojaa niin golfaria kuin golfvarusteita. Omaan kärryyn oma golfbägi istuu aina täydellisesti, jolloin isompikin bägi kulkee kevyesti ja vaivattomasti.

Golfkärry kulkee helposti mukana

Golfkärryt menevät nykyisin hyvinkin pieneen tilaan, joten ne kulkevat helposti mukana auton takakontissa. Kärryjen säilöminenkään ei vaadi valtavasti tilaa, vaan ne mahtuvat hyvin varastoon odottamaan taas seuraavan kesän golfreissuja.

Pyörien määrällä ei ole suurta merkitystä, mutta 3-pyöräiset golfkärryt ovat usein ketterämpiä sekä helpommin liikuteltavissa. Vuokrakärryihin verrattuna nykyaikaisten golfkärryjen rullaavuus on aivan huippuluokkaa.

Mitä tulee ottaa huomioon golfkärryä hankkiessa:

  • Kärryn koko kasattuna
  • Kasauksen helppous
  • Liikuteltavuus kentällä
  • Golfkärryn varusteet

Nelipyöräiset golfkärryt taittuvat usein pienempään tilaan kuin kolmipyöräiset, mutta ovat hankalempia liikutella. Tosin jos kolmipyöräinen kärry on suunniteltu hyvin, se mahtuu hyvinkin kompaktiin tilaan. Kolmipyöräiset ovat nelipyöräisiä vakaampia kentällä. Jos siis tiedossa on vähänkään epätasaisempaa maastoa, kannattaa ehdottomasti harkita 3-pyöräistä golfkärryä. Liikuteltavuuteen vaikuttaa toki myös kärryn oma paino sekä golfbägin paino. Ota myös valinnassa huomioon varusteet: mitä kärryyn tulee valmiina ja mitä täytyy ostaa erikseen. Tärkeitä lisäominaisuuksia ovat ehdottomasti sateenvarjoteline, juomateline sekä erilaiset säilytystilat.

Miksi valita akkukäyttöinen golfkärry?

Työnnettävä golfkärry on hyvä valinta, mutta jos olet hankkimassa uutta golfkärryä, miksi et saman tien ostaisi sellaista, joka vastaa ammattilaistenkin vaatimuksia. Oikeanlainen kärry kulkee mukana vuodesta toiseen kehittyessäsi harrastajasta ammattilaiseksi, etkä joudu muutaman vuoden päästä vaihtamaan kärryä taas uuteen.

Sähkökärryt eivät ainoastaan kuljeta bägejä, vaan tekevät golfin peluusta aivan uudenlaisen kokemuksen. Uusimmissa sähkökärryissä on korkean resoluution LCD-näyttö, joka tarjoaa informaatiota pelin kulusta. Motocaddyn sähkökärryistä löytyy myös Bluetooth-ominaisuus, jonka avulla liität puhelimen suoraa sähkökärryyn ja saat tarvittavat ilmoitukset suoraa kärryn näytölle. Tehokkaat akut kestävät hyvin 18 reiän kierroksen ajan ja vara-akun kanssa varmistat puhdin myös toiselle kierrokselle.

Uuden sukupolven sähkökärryt

Esimerkiksi Motocaddyn M5 Connect voidaan liittää Bluetooth-yhteyden avulla Motocaddyn omaan GPS-sovellukseen, joka on ladattavissa Apple App Storesta ja Google Playsta. Sähkökärryn digitaalista näyttöä voidaan näin käyttää erillisen GPS:n sijaan etäisyyksien mittaamisessa (esim. etu-, keski- ja takaetäisyydet viheriöön). Samalla voit seurata tuloksia sekä käytettyä aikaa.

M5 Connect vapauttaa sinut myös puhelimen selaamiselta, jolloin voit säilöä kännykän bägin taskuun suojaan. Bluetoothin avulla golfkärry näyttää vastaanotetut viestit, puhelut ja muut ilmoitukset valitsemiesi asetusten mukaisesti. Kun harkitset Golfkärryn ostamista, valitse Motocaddyn sähkökärryt.

Tutustu sähkökäyttöisiin golfkärryihin >>

Golfin peluuta parhaimmillaan

Uusimmat akkukäyttöiset golfkärryt eivät ainoastaan kuljeta tavaroitasi, vaan toimivat myös Caddiena. Golfin peluu helpottuu laadukkaiden LCD-näyttöjen avulla, jotka tarjoavat kaiken tarvittavan tiedon.

Hankkimalla viimeisimmän Motocaddyn sähköisen golfvaunun, voit käyttää digitaalista näyttöä GPS:nä perinteisen etäisyysmittarin sijasta. Näet käytännöllisesti etäisyyden viheriön etureunaan, keski- ja takareunaan.